Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Asfalt.be Dé online infobron over asfaltwerken en de bijhorende prijzen.
Vergelijk meer dan 75+ erkende bestratingswerkers online!
header image
Asfalt.be

Asfalt prijs

Asfalt aanbrengen gaat met enkele voorbereidingswerken gepaard zoals eventuele freeswerken en het aanbrengen van een funderingslaag. In dit artikel vind je een overzicht van de richtprijzen per type asfaltwerken.

Ga snel naar: Oprit asfalt prijsasfalt afvoerenasfalt renoveren – asfalt of beton

 

Type asfaltwerkenAsfalt prijs
Asfalt frezen€10 - €15/m²
Asfalt overlagen€15 - €20/m²
Asfalteren€35 - €55/m²
Afvoeren niet-teerhoudend asfalt€5 - €10/m²
Afvoeren teerhoudend asfalt€30 - €50/m²

 

1. Prijs asfalt frezen

In vele gevallen kan je asfalt boven de bestaande ondergrond laten aanbrengen. Dit is mogelijk bij een egale en stabiele ondergrond zoals een betonlaag of een oude asfaltlaag. Wanneer de bestaande ondergrond een versleten asfaltlaag is, moet deze eerst volledig verwijderd worden om een vloeiende overgang tussen de grondlaag en de nieuwe asfaltlaag te hebben. Dit gebeurt door het asfalt te frezen. De prijs hangt zeer sterk af van de dikte van de ondergrond.

⇒ Prijs frezen asfalt: gemiddeld €10 – €15/m² – ontvang hier een prijs op maat.

 

2. Asfalt overlagen

Wanneer je oprit of parking scheuren of putten vertoont, hoef je niet meteen de volledige asfaltlaag op te breken en te vernieuwen. Je kan er ook voor kiezen om het asfalt te overlagen. Dat betekent dat je een dun laagje asfalt laat aanbrengen over een bestaande laag. Dat kan enkel als de beschadiging niet te groot is en de ondergrond voldoende stabiel. De extra laag asfalt creëert immers extra druk op de ondergrond.

⇒ Prijs asfalt overlagen: gemiddeld €15 – €20/m² – ontvang hier een prijs op maat.

 

3. Oprit asfalt prijs

De meest voorkomende toepassing van asfalt bij particulieren is het laten aanleggen van een oprit in asfalt. Een oprit laten asfalteren kost gemiddeld tussen €35 en €55 per vierkante meter, afhankelijk van de oppervlakte en de voorbereidingswerken die moeten uitgevoerd worden. Bij kleine oppervlakten kan de prijs oplopen tot €150/m². Hoe groter de te asfalteren oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter.

Asfalt is een uitstekend alternatief voor gelijk welke ander type bestrating zoals klinkers of kasseien. Het laten plaatsen van een oprit uit kasseien kost zo’n €35 à €45 per vierkante meter, voor klinkers betaal je afhankelijk van het soort (betonklinkers, kleiklinkers, trommelklinkers) tussen €20 en €100 (voor getrommelde klinkers). Voor kleine oppervlakten is het dus niet zozeer de prijs, maar eerder het gewenste uiterlijk dat de doorslag zal geven. Bij grote oppervlakten zal asfalt wel het goedkoopste zijn.

Asfalt past zeer goed bij strakke moderne woningen. Bovendien is het voor kinderen bijzonder aangenaam om op asfalt te spelen, ze kunnen er veilig op fietsen of skeeleren omdat het een vlakke grond is. Dit is niet het geval bij kasseien die steeds wat hobbels vertonen. Een oprit uit asfalt is de stevigste bestrating van bovengenoemde alternatieven. In tegenstelling tot klinkers of kasseien waar gemakkelijk onkruid tussen groeit, heeft asfalt helemaal geen onderhoud nodig.

⇒ Oprit uit asfalt prijs: tussen €35 – €55/m² – ontvang hier een prijs op maat.

 

4. Asfalt afvoeren kosten

Nadat het asfalt gefreesd of verwijderd is, moet het puin natuurlijk ook weggebracht worden. Om de kosten te drukken, kan je zelf je asfaltresten naar het containerpark brengen. Afhankelijk of je asfalt teerhoudend of niet is, verschilt de prijs. Eén ton niet-teerhoudend asfalt afvoeren, kost zo’n 5 à 10 euro. Voor teerhoudend asfalt betaal je snel 30 à 50 euro.

Hoe weet je of er teer in je asfalt zit? De meest eenvoudige methode om dit te testen is met een spuitbus voor teerhoudend asfalt. Spuit  de spray op een stukje asfalt. Als het oppervlakte een gelig wordt, bevat het teer. Indien er geen kleurverschil optreedt is het asfalt teervrij. Zo’n spuitbus van 400ml kost ongeveer €30.

⇒ Afvoeren niet-teerhoudend asfalt prijs: €5 – €10/ton
⇒ Afvoeren teerhoudend asfalt: €30 – €50/ton

 

5. Asfalt prijs renoveren

Het is de bovenste laag van het asfalt die het meeste afziet van slijtage. Wanneer deze laag poreus wordt gaat het scheuren of ophopen. Je asfalt renoveren hoeft niet meteen te betekenen dat je de hele bestrating opnieuw moet doen. In gevallen waar slechts de bovenste laag beschadigd is, kan je er voor kiezen om één nieuwe asfaltlaag te laten leggen. Deze wordt dan de nieuwe toplaag. Wanneer er hobbels gevormd worden in het asfalt, kunnen deze weggewerkt worden door te frezen. Dit kost €10 à €15/m². Lees hier meer over asfaltwerken.

Kleine herstellingen aan het asfalt kan je soms ook zelf uitvoeren met koudasfalt. Hiermee kan je kleine putjes of scheurtjes handmatig opvullen. Een emmer van 25kg koudasfalt kost gemiddeld €20. Hiermee herstel je al snel 1m² asfalt.

⇒ Prijs nieuwe laag asfalt: €35 – €55/m²
⇒ Prijs asfalt frezen: €10 – €15/m² – ontvang hier een prijs op maat.

 

asfalt prijs afvoeren

 

Asfalt of beton?

Twijfel je tussen asfalt of beton voor het bestraten van je oprit? In onderstaande tabel vind je een overzicht tussen de gelijkenissen en verschillen van de twee. Als het om grote oppervlakten gaat, zal asfalt veel goedkoper zijn. Gaat het om kleine oppervlakten, dan zal het eerder een kwestie van smaak zijn.

 

AsfaltBeton
Prijs*€35 - €55/m²
Goedkoopst bij grote oppervlakten
€35 - €55/m²
Dikte20 à 25 cm dik+/- 20 cm dik
Levensduur15 à 25 jaar± 20 jaar
VervormingVervorming mogelijkGeen vervorming mogelijk
GladheidMinder glad bij regenRedelijk tot zeer glad bij regen
OnderhoudNauwelijks nodig (geen onkruidvorming)Nauwelijks nodig (geen onkruidvorming)
* Hou rekening met bijkomende kosten voor voorbereidende werken.

Een prijs op maat ontvangen? ✓ Klik hier om gratis en vrijblijvend offertes te ontvangen.

 

Vakman inschakelen of zelf doen?

Het leggen van asfalt wordt het beste door een vakman uitgevoerd. Er zijn machines nodig die een grondige vakkennis vereisen. Omdat de prijzen erg kunnen verschillen van onderneming tot onderneming, is het belangrijk om goed de prijzen te vergelijken en zo geld te besparen. Je kan gespecialiseerde vakmannen vinden via onze offertepagina.

Om de prijzen te drukken, kan je het afval van het asfalt zelf wegvoeren naar het containerpark. Zo hoef je hiervoor geen uren aan te rekenen aan de vakman.

 

asfalt prijs

 

Offertes voor asfalt- of andere bestratingswerken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele bestratingswerkers