Asfaltwerken: Mogelijkheden & Prijzen
Asfalt is een dankbare vorm van bestrating. Het is een duurzame bedekking en is ook perfect geschikt voor de opritten van particulieren. Meer over de mogelijkheden die asfalt te bieden heeft, de prijzen, soorten asfalt en zoveel meer ontdek je hier.
Wens je asfaltwerken te laten uitvoeren? ✓ Klik hier om gratis offertes aan te vragen.
Voordelen asfalt leggen
Net zoals je je oprit kan aanleggen met kiezels of klinkers, kan je je oprit bestraten met asfalt.
Een oprit uit asfalt is zeer sterk en kan daarom het grote gewicht van wagens en zwaardere voertuigen gemakkelijk dragen.
Asfalt kan zowel toegepast worden om een straat aan te leggen als voor werken op je privé domein uit te voeren zoals een oprit of een koer.
Meestal wordt voor asfaltwerken gekozen wanneer het om een grotere oppervlakte gaat.
Prijs asfaltwerken
Wanneer je asfaltwerken wil laten uitvoeren is het belangrijk om grondig de prijzen te vergelijken. De prijs voor asfalt te laten leggen varieert tussen 35 en 55 euro per vierkante meter. Je kan snel en eenvoudig een prijs op maat te weten komen door gebruik te maken van onze offertepagina.
Gratis en vrijblijvend een prijs op maat aanvragen kan via de onderstaande link. Geef je wensen op en vergelijk de prijzen van verschillende specialisten in jouw buurt.
✓ Klik hier om naar de offertepagina te gaan.
Asfalt renoveren
De bovenste laag van de asfalt bestrating ziet het meeste af. Daardoor wordt deze laag door de jaren heen poreuzer. Om je oprit uit asfalt te renoveren kan je de asfaltlaag laten verwijderen en een nieuwe laten leggen. Je kan er ook voor kiezen om één nieuwe asfaltlaag te laten leggen, waardoor je een nieuwe toplaag creëert. Wanneer het om kleine herstellingen gaat, kunnen deze gemakkelijk hersteld worden aan de hand van koudsasfalt.
1. Asfalt verwijderen & vernieuwen
Wanneer asfalt hobbels begint te vertonen door slijtage of door wortelopdruk, kan deze weggewerkt worden door te frezen of te schuren. Deze techniek is uitstekend geschikt voor grote reparaties aan asfalt zoals oneffenheden en hoogteverschillen.
Wanneer je de totale oppervlakte wenst te verwijderen kan deze gemakkelijk weg gefreest worden. In één freesgang kan tot zo’n 30cm weg opgebroken worden, waarna er een nieuwe asfaltlaag gegoten kan worden.
2. Koudasfalt: Asfalt herstellen
Voor kleine herstellingen aan asfalt wordt veelal gebruik gemaakt van koudasfalt. Koude asfalt is te koop in de doe-het-zelf-zaken en is de ideale oplossing voor het vullen van gaten in jouw asfalt.
Alvorens je het koudasfalt toepast, moet je de te herstellen zone schoonmaken (steentjes en stof verwijderen). Je hebt geen grondlaag nodig dus er kan meteen tot het plaatsen overgegaan worden. Het koudasfalt wordt met een schop en hark aangebracht en moet goed aangestampt worden.
Koude asfalt kan bij gelijk welke temperaturen aangebracht worden aangezien deze zeer bestendig is tegen hitte, vriestemperaturen en regen. Bovendien kan je zodra je de koude asfalt hebt aangebracht er meteen weer over lopen of rijden.
3. Asfalt overlagen
Wanneer je oprit of parking scheuren of putten vertoont, hoef je niet meteen de volledige asfaltlaag op te breken en te vernieuwen. Je kan er ook voor kiezen om het asfalt te overlagen. Dat betekent dat je een dun laagje asfalt laat aanbrengen over een bestaande laag. Dat kan enkel als de beschadiging niet te groot is en de ondergrond voldoende stabiel. De extra laag asfalt creëert immers extra druk op de ondergrond. Lees hier meer over het aanbrengen van een nieuw laagje asfalt.
Asfalt leggen: Werkwijze
Voor het leggen van de oprit wordt eerst een grondlaag van ongeveer 20 cm uitgegraven waar vervolgens een laag steenslag op wordt gestort. Na deze grondwerken kan het asfalt gestort worden. Het asfalt wordt op de oprit gestort en met behulp van een wals platgewalst.
Afhankelijk van het doel van de oprit zal deze sterk genoeg gemaakt moeten worden. Daarom worden er vaak meerdere lagen asfalt op het grondvlak gegoten.
Asfalt kan gegoten worden op gelijk welk type ondergrond. Dit heet een bestrijking of een slem. Hier wordt er een dunnere kleeflaag op de bestaande ondergrond aangebracht waarna de asfaltlaag gelegd kan worden.