Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Asfalt.be Dé online infobron over asfaltwerken en de bijhorende prijzen.
Vergelijk meer dan 75+ erkende bestratingswerkers online!
header image
Asfalt.be

Nieuwe laag over bestaand asfalt

Veel mensen vinden het nuttig om over een bestaand asfalt een nieuw laagje asfalt aan te laten brengen. Dit gebeurt namelijk wel eens bij een oprit, een oprijlaan of een parkeerplaats. Met een nieuw laagje asfalt lijkt het oppervlak weer als nieuw en kan het weer vele jaren mee. In dit artikel kom je meer te weten over het aanbrengen van nieuw asfalt over bestaand asfalt.

Ga snel naar: laagdikteprijszelf aanbrengen – offerte aanvragen

 

Waarom nieuw asfalt over bestaand asfalt?

Er zijn diverse redenen op te noemen waarom je ervoor kiest om asfalt te overlagen. We geven ze hieronder weer:

  • Beschadiging: bij scheuren of putten kan je een dun laagje asfalt over het bestaande asfalt laten aanbrengen.
  • Craquelé: vorming van heel wat kleine scheurtjes in het asfalt in een soort van mozaïekvorm. Meestal zie je craquelé aan de rand van de bestaande laag asfalt.
  • Oneffenheden: door bijvoorbeeld verzakkingen in het wegdek of de oprit.
  • Nieuwe look: het kan natuurlijk ook zijn dat je je oprijlaan, oprit en dergelijke, wilt voorzien van een nieuwe en stralende look door het asfalt te overlagen.

 

Opvullen met koud asfalt?

Heb je in de oude laag asfalt (veel) putten, scheuren of gaten? Dan is het van belang dat je deze eerst opvult met koudasfalt. Met koudasfalt wordt asfalt bedoeld dat koud verwerkt wordt, in tegenstelling tot standaard asfalt dat warm gestort wordt. Koudasfalt is dan ook bij uitstek geschikt om kleine(re) gaten en scheuren op een snelle manier te repareren.

Het fijne ervan is dat je bij slecht weer ook even kan stoppen met het aanbrengen van koud asfalt en later weer verder gaan. Voor een goede hechting is het van belang dat de gaten of scheuren goed schoon en droog zijn, voordat je het koudasfalt aanbrengt. Vervolgens kan het bestaande asfalt voorzien worden van een nieuw laagje asfalt.

 

Laagdikte

Als we het hebben over een dun laagje asfalt aanbrengen over bestaand asfalt, is het wel handig om te weten hoe dik dit laagje dan daadwerkelijk is. In de meeste gevallen kiest men voor een nieuw laagje asfalt met een dikte vanaf 5 tot maximaal 30 millimeter. De dikte van de nieuwe laag asfalt is afhankelijk van de ernst van de schade van de bestaande laag asfalt.

 

Nieuw asfalt zelf leggen?

Het aanbrengen van nieuw asfalt over bestaand asfalt is echt vakwerk. Wat je wel zelf kan doen, is putten, gaten en scheuren opvullen met koudasfalt. Een nieuw laagje asfalt aanbrengen, kan je het beste overlaten aan een hierin gespecialiseerd bedrijf. Het is zo dat een nieuwe laag aanbrengen extra druk creëert op de ondergrond, dus die moet voldoende stabiel zijn. Een vakman bekijkt eerst op voorhand de draagkracht van de ondergrond en past daar zijn plan op aan. Die voorbereidende studie is belangrijk anders kan je ondergrond wegzakken en dat kan dramatische gevolgen hebben.

 

nieuwe laag asfalt over bestaande laag

 

Asfalt vernieuwen prijs

Asfalt overlagen kan vanaf 15 euro per vierkante meter. De prijs is echter sterk afhankelijk van de te asfalteren oppervlakte. Hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs. Ook de stabiliteit en de kwaliteit van de bestaande laag asfalt is een grote kostenfactor. Hoe slechter en instabieler de bestaande laag asfalt is, hoe meer voorbereidende werkzaamheden er moeten worden uitgevoerd. Dit kost natuurlijk meer geld dan even een nieuw laagje asfalt over een bestaande laag asfalt aanbrengen die in redelijk goede staat verkeert.

 

Offertes voor asfalt- of andere bestratingswerken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele bestratingswerkers